torsdag 20. desember 2012

2012 I ORD OG BILDER


For korpsledere og dirigenter begynte 2012 på verst tenkelig måte! På Fjelltun-turen i januar ble Nicolay døpt ved at han fikk en vannbøtte over hodet. Stakkars Nicolay. Jan Oddmund og korpslederne måtte også gjennomgå de verste prøvelser, bildene taler for seg. 

Jan Oddmund på vei ned i gryta
En klissvåt Nicolay holder "takketale"
 Fjelltunseminaret var ikke bare lek og moro. Musikantene jobbet hardt og la med det grunnlaget for neste store begivenhet, nemlig jubileumskonserten 3. mars. 

Fra jubileumsforestillinga
Da ble 30-års jubileet for aspirantkorpset markert. Vel-lokalet på Kollmyr var pynta, uniformene var nystrøket og alle stoler var opptatt. Ruben Gazky, vår dyktige konferansier, sa det på denne måten. "Nå er det tretti år siden det starta. Jeg må si at disse musikerne holder seg uforskamma godt til å ha holdt det gående i tredve år". Hovedkorpset spilte sammen med aspirantene. Sammen leverte de en strålende konsert til jubel og stor applaus fra publikum. Heder og ære ble overrakt til ildsjeler som har jobbet for aspirantkorpset gjennom disse årene

Ikke før jubileumsmarkeringa var over, begynte marsj-sesongen. Det var så få musikanter i hovedkorpset at det ble bestemt at korpsene skulle marsjere sammen på 17. mai. Musikantene i hovedkorpset viste seg å være tålmodige og ikke så rent lite pedagogiske med de små. Aspirantene hadde derfor stort musikalsk utbytte av å spille med de store. Korpset var så heldig at vi fikk med Morten Nilsen, en gammel gardist, som marsjinstruktør. 17. mai ble akkurat så hektisk, slitsom og morsom som denne festdagen skal være.


Marsjering i sentrum

Innimellom disse aktivitetene fikk hovedkorpset 2-dagers tur til Oslo. Hovedmålet var showet Military Tatoo. Oppsummeringa fra musikantene var at «Showet var langt men veldig verdt pengene»

Folkeliv på torget under Aspirantkorpsfestivalen
Aspirantkorpsfestivalen ble nok en gang en suksess. Det deltok hele 26 korps med ca 800 musikanter. Det hele er mulig takket være Reidar og hans stab! Takk også til alle foreldre som satte av helga bidro til å gjøre dette til en positiv opplevelse for de mange musikanter. 

 I St. Hans-helga reiste hovedkorps og aspirantkorps på korpsfestival til Kragerø. Marsjering i trange bygater, bading i "isvann", Vinnie og Jomfruland er gode minner å ta med seg videre. Kragerøfestivalen viste til fulle at marsjtreningen hadde gitt resultater. 16 av 20 poeng fikk vi i marsj-konkurransen!

I september vendte vi nesa mot Bø og korpsseminar. Som vanlig var det ungene selv som sto for underholdninga. Sang, dans, stand up og trim (hode, skuldre, kne og tå) var høydepunkter i underholdninga.

Fra julekonserten med Telefylket
 Mye av høsten har gått med til å øve inn julesanger. Et av høydepunktene i høst var den fine julekonserten hovedkorpset hadde sammen med Telefylket i Gulset kirke 11. desember. Det ble en høytidsstund for alle fremmøtte.

Det som gjenstår av årets aktiviteter er vår tradisjonelle deltagelse i julegudstjenesten i kirka på julaften. Det ser jeg frem til!

Tusen takk til våre flinke musikanter og til alle foreldre som stiller opp for Gulset skolemusikk. Jeg ønsker dere alle en god jul og de beste ønsker for det nye året.





Nina S. Vågsland, leder Gulset skolemusikk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar